Vadå oplanerad?

Är jag en virrig person? Bloggens titel kan få en att tro det. Men nej, jag är strukturerad. Jag gör upp en miljon planer. Men sen kommer livet och gör på ett helt annat sätt än jag planerat.

Jag planerade att försörja mig genom arbete. Jag genomförde planen genom att fortbilda mig och söka jobb på min icke-existerande fritid. Men i vägen för Planerna kom Verkligheten. Det blev (hittills) inte som jag tänkt mig, men jag får göra det bästa av situationen.

Jag planerade att skaffa barn när jag jobbat ett tag och var runt 25. Jag genomförde planen genom att plantera in en kopparspiral i livmodern, som skulle garantera att jag inte blev gravid innan jag själv såg till att bli det. Men i vägen för Planerna kom Verkligheten. Tio dagar innan min 23-årsdag var gravtestet positivt. Skulle jag abortera ett i princip välkommet barn bara för att det kommer ett eller två år för tidigt? Nej, jag får göra det bästa av situationen.

Så trots planer och dess goda genomförande uppkommer oplanerade situationer. I det här fallet en oplanerad graviditet. Det är det bloggen handlar om, och därför heter den som den gör.

Annonser

En tanke på “Vadå oplanerad?

  1. Ullrika skriver:

    Jag hamnade här av en slump (lite fånigt googlade jag min dotters namn och vips var jag här) och nu är jag fast! Måste ”snoka” lite till för att bli fast såklart, men du skriver på ett sätt som fångar!

    Nu ska jag snurra vidare här hos dig. Grattis till bäbin och lycka till med jobbsökandet – det är ungefär så långt jag hunnit i mitt läsande hittills 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s