Reportageboken

I oktober i år gjorde jag en livsomvälvande upptäckt: jag är gravid. Det var en väldigt svår situation jag hamnade i, för det fanns en väldig massa omständigheter som sade att det bästa var att göra abort, och andra omständigheter som talade för.

Utbildad journalist som jag är började jag med att söka på internet efter vägledning, men hittade ingenting. På biblioteket, eller i bokaffärer, fanns heller ingenting. Det finns uppenbarligen ett hål i litteraturen vad gäller det ganska vanliga fenomenet oplanerad graviditet, så idén har formats att göra en reportagebok på temat. Planen är att bloggen bland annat ska fungera som plattform för den boken.

Idén ligger ännu i sin linda, men tanken är att porträttera människor i olika livssituationer som gjort olika val när de blivit med barn. Jag vill prata med någon som gjort abort och är nöjd med beslutet, någon som gjort abort men ångrat sig. Någon som råkat blivit gravid vid fel tillfälle, eller vid rätt tillfälle. Någon som blivit med barn med fel person, blivit lämnad på grund av det eller kanske har adopterat bort ett barn… Någon som redan har barn men som valt att abortera, män som ofrivilligt blivit pappor eller ofrivilligt sett sitt barn bli aborterat.

Har du en historia som du skulle kunna tänka dig att berätta? Man kan givetvis vara fullkomligt anonym, kanske kommer alla vara det. Jag är extremt mån om min journalistiska etik (ja, det finns en sådan) och vill att alla ska känna igen sig i den bild jag ger av dem. Är du intresserad av att prata med mig, maila mig på oplaneradmamma[at]gmail.com.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s