Vill ni ha det som i Saudiarabien?

Uppdrag gransknings trailer för morgondagens program har spritt sig över internet som en löpeld. 12 offentliga kvinnor läser upp citat ur hat- och hotbrev de fått. Om man ska tro Åsa Linderborgs berättelse från i december är det inte de grövsta citaten som valts ut i klippet.

Det här är alltså en realitet. Som journalist eller debattör riskerar du din egen och din familjs säkerhet och mentala hälsa. Om du dessutom har fräckheten att vara född kvinna är riskerna större och hoten grövre. Detta är något som vi vetat om länge, något som jag vetat om länge. Ändå aspirerar jag på att bli som de. Galet? Egentligen. Men alternativet är ännu värre. För inte ens galningar på Flashback och Avpixlat kan väl tycka att en offentlighet kliniskt fri från kvinnor är en bra idé? Är det inte dessa män som säger sig vara för extrem yttrandefrihet? Eller det kanske bara gällde dem själva.

Så vad göra med dessa kvinnohatare? För 20 år sedan hade Expressen en bra löpsedel, med lite modifiering funkar den även idag.

Kör ut dem!Så tycker svenska folket om män och näthatare

Kör ut dem!
Så tycker svenska folket om män och näthatare

Kör ut dem, männen! De är en jättestor kostnad för vårt samhälle. De ska ha extra hög lön på grund av sitt kön. Bara en sån sak! Nästan alla som sitter i fängelse är män, nästan alla våldtäktsmän, hustrumisshandlare och manliga näthatare är män. Dessutom har alla män som någonsin levat börjat sitt liv som en parasit på sin mors kropp. De har kostat hundratusentals skattekronor för sina stackars föräldrar. Återgäldar de den tjänsten? Nej! Otacksamma är vad de är.

Jag tycker att om män ska få leva här i Sverige måste de i alla fall lära sig vår kultur. Det där näthateriet får de hålla på med någon annanstans, inom sin egen grupp. Deras kultur har rätt att finnas, bara inte här. Allra helst kan de upphöra med det och integrera sig i majoritetssamhället. Kanske gå en trevlig keramikkurs på ABF och lära sig prata ordentlig svenska, fri från könsord och mordhot.

Visst, det finns män som sköter sig också. Många män varken våldtar, misshandlar eller näthatar och kan brodera ganska fina korsstygn. Men om man inte klarar av att assimilera sig här finns det faktiskt mansseparatistiska samhällen som passar bättre. Jag har hört att Saudiarabien gillar män, åk dit och se hur de har det!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s