Inte alla älskar bebisar

Förra helgen var Sasha på tre fester på två dagar. Så länge ljudnivån är rimlig och alkoholkonsumtionen låg går det utmärkt att ha med bebisar på fest! Dessutom är det tydligt att Sasha föredrar mycket folk framför hemmadagar med tråkmamma och tråkpappa.

För det mesta är förtjusningen ömsesidig. Vi får konstant erbjudanden om barnvakt och skämtsamma hot om kidnappning, för att inte tala om alla som uttrycker att de själva vill ha en. Inte för att man har frågat, men det blir liksom självklart att folk berättar för oss om deras egna barnskaffningsplaner.

I lördags träffade vi på falangen som absolut inte skulle ha barn. De flesta visade prov på ett fullkomligt ointresse, och när Sasha blev övertrött och gnällig blev knapp tolerans nästan till fientlighet. Jag förvånas faktiskt över hur sällan vi träffar på sånt. Ungar är rätt jobbiga, ett faktum som man som förälder glömmer bort i samma stund som lilla solstrålen slutar gnälla. Livet med barn är en ständig berg- och dalbana, och även om jag har svårt att tänka mig ett liv utan Sasha så finns det ingen naturlag i att alla måste vilja ha, eller ens gilla, bebisar.

Jag minns första promenaden vi gjorde med Sasha. Alla vi mötte tittade ner i barnvagnen och log. Några frågade lite och fick sockersöt röst när de fick veta att bebisen inte ens var ett dygn gammal. Mot slutet av promenaden mötte vi en tant som gick bestämt rakt fram utan att ens snegla på vagnen. Jag blev först förvånad, men sen var det självklart. Sashas födelse är faktiskt inte det största som hänt sedan julmiraklet, även om man som förälder lätt tror det.

Det är skönt att för omväxlings skull få träffa på vänner som inte tycker att ens avkomma är underbar. Inte alltid kanske, om alla vänner vore såna skulle vi bli helt isolerade. Men ibland, som påminnelse om att det finns ett liv utanför bebisbubblan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s