En pojkbebis är större än en lika lång flickbebis, eller?

Vi har fått extremt mycket kläder av vänner och bekanta. Eftersom vi inte har så gott om cash är det en mycket välkommen hjälp som leder till att vi får många olika sorters kläder. Pojkkläder, flickkläder och unisexkläder trängs i mängder i våra skåp. Här är ett exempel på två par byxor som vi fått:

De vänstra skulle de flesta nog definiera som flickbyxor, de högra som unisex. Båda dessa klädesplagg är, som framgår på bilden, lika stora. De svarta har visserligen något kortare och luftigare ben än de rosa, men är också någon centimeter längre och vidare i linningen. De svarta är i storlek 50, för helt nyfödda trekilosbebisar. De rosa är i storlek 68, för barn som är runt fyra månader och väger långt över det dubbla.

 

 

 

Visst, det är en gammal spaning, men HERREGUD! Jag är inte den första att reagera på detta, så varför har ingenting hänt? Är det verkligen rimligt att pojkar och bebisar till könsmedvetna föräldrar ska ha så extremt mycket större rörelsefrihet än flickflickor? I vilket universum är detta ok? Detta är en ärlig fråga, för jag förstår faktiskt inte.

Annonser

2 thoughts on “En pojkbebis är större än en lika lång flickbebis, eller?

  1. Mira skriver:

    Jag upptäckte att Cubus barnkläder (74 och uppåt) har lågskurna byxor på flickavdelningen. Blev lite frustrerad är hans blöjor konsekvent stack upp ur byxorna på vissa plagg och tänkte sortera bort dom som ”urvuxna”, när jag insåg att de var flera storlekar större än unisex/pojk-kläderna han hade.
    Arg som ett bi blir man!

    • EmmaLi skriver:

      Låg skärning på byxor till blöjbarn? Inte bara frustrerande,, dessutom riktigt fånigt. Blöjor är inte särskilt snygga att visa upp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s