Borta bra men hemma också bra

Hur mycket jag än gillar internet är det skönt med en paus ibland. Sasha, Mats och jag har spenderat sexton dagar vid halländska kusten i en stuga som mina föräldrar har hyrt, och det har varit fantastiskt. Långa frukostar kryddade med korsord och tidningsläsning. Långa diskussioner om forskningspolitik, Göteborgs spårvagnsinköp och för- och nackdelar med stora evenemang. Bad med frisbee och solsken, bad med molnskyar och skummande vågor, barnvagnspromenader, bärsjalspromenader, cykelturer och skogspromenader.

Naken bebis som utstöter skrattliknande ljud för första gången. Arg överhettad bebis och bebis som lugnar ner  sig när Morfar smeker ryggen. Det är härligt att tänka sig hur det ska bli nästa sommar, då Sasha är drygt ett år och kommer tulta runt på gräsmattan och doppa tårna i sandigt saltvatten. Visserligen ska man inte förutsätta för mycket: förra året vid den här tiden var Sasha knappt ens ett moget ägg. Men man får väl hoppas!

Den största gåvan vi fick är dock solklar: barnpassning! Vissa dagar kände jag nästan att jag fick för lite bebismys eftersom mormor och morfar så gärna tog  hand om Sasha.

Nu är det bara vi två föräldrar här, och det är också skönt. Visst är det tråkigt med ett platt skånskt bostadsområde i jämförelse med halländska böljande vidder och hav. Men det är ju faktiskt också trevligt att spela spel med vänner och ha internetuppkoppling.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s