Ljuset i tunneln

I fredags rekommenderade barnmorskan oss att gå till specialistmödravården idag. Detta eftersom jag hade misstänkt havandeskapsförgiftning, och för att diskutera eventuell igångsättning. Av någon anledning skulle vi vara där tidigt på morgonen, så vid halv nio satt vi där och väntade. Jag har fått sova ungefär tre timmar i natt, Mats ungefär fem, så ni kan ju gissa ungefär hur pigga vi var. Jag hade gett mig fasen på att inte lämna sjukhuset utan att ha blivit lovad igångsättning. Beräknat förlossningsdatum är visserligen idag, men jag klarar inte av den psykiska tortyren längre. Bebisen måste ut, så enkelt är det.

Efter en inte särskilt lång väntan gjorde de en undersökning för att se hur barnets hjärtslag och livmoderns sammandragningar såg ut. Resultat: massor med hjärtslag, men inte någon aktivitet i livmodern över huvud taget. Jag berättade att jag inte orkade mer och ville bli igångsatt, och de var i alla fall inte helt negativa till det. Vidare tog de blodtryck, som var högt men inte direkt farligt, och blodprover. Så blev vi tillsagda att gå ner på stan i några timmar i väntan på resultaten, så vi gick och köpte sushi. Min mage har börjat ge upp, så tyvärr smakade inte ens det särskilt gott utan gjorde mest ont…

Så fick vi till slut träffa läkaren igen, och hon kunde konstatera att jag inte hade havandeskapsförgiftning. Alltså ingen igångsättning på medicinsk grund, och hur som helst ingen idag. Men Mats och jag formade enad front och var väldigt tydliga med att vi inte tänkte vänta mer. Det gav resultat! Om inte varenda bebis i Lund bestämmer sig för att födas just nu kommer jag bli igångsatt imorgon morgon! Äntligen säger jag bara. Sex timmar efter att vi hade anlänt till sjukhuset har vi fått som vi velat.

Igångsättning är tydligen mer riskabelt än ”naturlig” förlossning, men hur mycket farligare ville läkaren inte säga. ”Några procent”, menade hon. Det kan jag sannerligen leva med!

Annonser

3 thoughts on “Ljuset i tunneln

  1. Emelie skriver:

    Oj, vad spännande! Hoppas att du är och föder barn nu då :-). Jag blev också igångsatt och jag vet att det kan vara en ganska dryg väntan innan det väl sätter igång. Hoppas att det går snabbare för dig än för mig ;-). Lycka till!

  2. Evert skriver:

    Om allt gick som planerat har jag och grodan nu samma födelsedag alltså? Samt att vi båda spenderade den på sjukhuset, hälsa henom från mig.

  3. […] fick jag inga hemska fysiska men av cytotec. Jag är oerhört glad att jag över huvud taget blev beviljad igångsättning, men det betyder inte att jag tycker det är rimligt att bli matad med osäker medicin med svåra […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s