Bekvämt?

Det börjar närma sig leverans! Om förlossningen skulle sätta igång om en vecka skulle barnmorskorna på Kvinnokliniken låta det hela ha sin gång. En vecka tills vi har en fullt utvecklad, om än väldigt liten bebis. Magen har visst blivit mindre de senaste tio dagarna eftersom bebisen ligger längre ner, och ännu har jag sju hekto kvar innan jag spränger 100-kilosgränsen.

Förra gången vi var hos barnmorskan berättade hon att bebisen låg som en groda, och i och med det bytte hen arbetsnamn från Neelix till Grodan. Nu har Grodan flyttat på sig igen och sitter helt fixerad med huvudet åt höger. Det är bra! Bebisen ska födas med näsan bakåt och roterar sig ner i högervarv, och det är tydligen avsevärt behagligare för alla inblandade om det blir 90 graders, inte 270 graders rotation.

Men trots att vi sett bebisen på ultraljud två gånger tvivlar jag på att Grodan bara har fyra lemmar. När hen sträcker på sig känns det tydligt att det ligger en hand eller liknande på vänstersidan. Visst att bebisar är mjuka i lederna, men det är ju helt absurt! Hur kan det vara bekvämt att ligga med axelleden stretchad rakt bakåt? Jag tycker det verkar mycket troligare att bebisen i själva verket har tre armar: en som sitter på ryggen. Det kan ju inte alls vara bekvämt att ligga så konstigt!

Annonser

2 thoughts on “Bekvämt?

  1. Karin L skriver:

    ska grodan födas med näsan bakåt? hihi 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s