Vecka 27, är det inte över snart?

Det är exakt tre månader kvar till mitt beräknade förlossningsdatum, och jag är sjukt less på det här. Jag har varit gravid i en evighet, men det är fortfarande en halv evighet kvar tills det är över och man får sin belöning. Denna halva evighet lär också vara den jobbigaste delen.

Den enda kontakten vi har med bebisen är de rätt frekventa sparksessionerna. Nu har hen blivit så gammal att man lätt kan väcka henom, exempelvis genom att buffa lite eller ”prutta” med munnen på henom. Eller, så vig är inte jag, men Mats kan. Men vilken kampsportsakrobat vi har! Sedan några dagar tillbaka kan hen utföra kombinationsrörelser, såsom tre-fyra jättesnabba sparkar eller en fot och en hand på samma gång. Och det ser jättelustigt ut när det händer, lite som i Alien-monstret innan det kommer ut ur John Hurts mage eller magmasken som Neo får i magen i Matrix. Den lilla kontakten vi har med bebisen är väldigt trevlig i alla fall, och väger upp lite för min stackars rygg och bäckenet.

Enligt vissa forskare kan bebisen redan drömma. Wow! Men om vad? Begreppsvärlden kan inte vara överdrivet stor. Kan hen drömma mardrömmar också? Och vad är det i så fall som kan skrämma en bebis som befinner sig på världens kanske tryggaste ställe?

Annonser

One thought on “Vecka 27, är det inte över snart?

  1. Tomas Kronvall skriver:

    Do babies dream of amorphous sheep?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s