Bra förhållningstips mot telefonintervjuare

Mitt jobb som telefonintervjuare är för det mesta rätt trevligt. Folk är nästan alltid trevliga och det är mycket färre som är negativt inställda än vad jag trodde innan. Men, det finns några få som inte är så snälla. Alla som inte gillar okända människor som ringer upp, läs gärna detta lite snabbt.

1. Vi kan inte läsa tankar – 1
Om du säger ”ring senare” tolkar vi det som ”ring senare”. Faktiskt. Om du istället menar ”nej tack, jag är inte intresserad”, säg då ”nej tack, jag är inte intresserad”. Om du säger det kommer telefonintervjuaren på andra sidan att registrera dig som ”vägrar vara med i marknadsundersökningar”, och du kommer aldrig bli uppringd igen. Men om du säger ”försök senare” kommer datorn inte så oväntat ringa upp och störa dig igen.

2. Vi kan inte läsa tankar – 2
Vi kan inte veta om du äter/har sovande barn/har lunginflammation innan vi ringt. Det enda vi kan göra då är att be om ursäkt och hoppas att vi inte stört allt för mycket.

3. Vi har inget val
Det är inte snällt att bli arg på den som ringer upp, i alla fall inte om hen är artig och trevlig. Den personen gör bara sitt jobb, och skulle med stor säkerhet förtjäna sitt uppehälle på ett mer traditionellt sätt om hen bara hade möjligheten.

4. Vi har inget med NIX att göra
Marknadsundersökningsföretag tar inte hänsyn till NIX. Detta eftersom att många som hatar försäljare ändå är intresserade av att vara med i undersökningar. Återigen är det inte den enskilda telefonisten man borde bli arg på.

5. Skäll på chefen, inte knegaren
Om du tycker att ett telefonföretag beter sig som skit, be att få telefonnumret till supervisor/platschef. Till skillnad från de enskilda anställda har supervisorn viss möjlighet att påverka hur företaget sköter sina affärer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s