Sagan om bredbandet som slutade fungera

Det var en gång en journalist och en dataingenjör som flyttade ihop. Allt var frid och fröjd, tills efter knappt en vecka. Då plötsligt hände det som inte fick hända: bredbandet lade av.

Ja, ni kan tänka er vad som hände sedan. Ingenjören slet sitt hår, klättrade på väggarna. Hur skulle han nu kunna spela sin multiplayerversion av Age of Empires 2? Journalisten blev också mycket frustrerad och började skala av sitt nagellack med tänderna. Mailen är trots allt bland det viktigaste hon har.

Ingenjören tog i alla fall saken i egna händer. Han stod i telefonkö hos Bahnhof. Han stod i telefonkö hos Lunds Energi. Han var trevlig i telefon när han pratade med en kundsupport som inte riktigt visste vad en IP-adress var.

Till slut fick han reda på att det inte fanns några IP-adresser kvar i lager. Va? Att IPv4 -adresserna skulle ta slut under 2012 visste till och med journalisten. Bahnhof sade att de ”jobbade på det”, men ett och ett halvt dygn senare är hemmet fortfarande internetlöst.  Och det finns massor med andra roliga saker man kan göra! Age of Empires 2 fungerar även i single mode, och Amy Tans ”Köksgudens hustru” är utläst med stor behållning.

Men ärligt talat. I dagens samhälle går det inte att leva med en sån extremt lång handläggningstid av bredbandet. Jag behöver kunna komma åt min mail och min blogg även utan att hänga på Stadsbiblioteket. Och ett sånt n00b-fel som att ha slut på IP-adresser, det är fan inte ok.

Bahnhof och Lunds Energi får sluta vara såna jävla blåbär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s