BH-problemet

På sommaren är bh ett överflödigt plagg för alla med beskedlig storlek. På vintern däremot fyller den en viktig funktion, främst som bröstvårtevärmare. Även vid träning kan det vara trevligt med lite lätt stöd, men nu har jag problem med storleken.

De första veckorna behövdes inget särskilt. Sen växte jag ur alla sport-behåar, som från början egentligen hade varit väl små. Under nästan två månader kunde jag sedan använda mina vanliga behåar med hjälp av en hysk/hakgrej, som gjort omkretsen fem centimeter större. Nu fungerar inte det längre, för kuporna har blivit för små. För tillfället lånar jag morsans behåar, men snart kommer jag att växa ur dem också…

Det är ännu alldeles för tidigt för att investera i nya underplagg, eftersom man inte på förhand kan veta hur stor jag blir på slutet. Och det känns onekligen fånigt att köpa kläder som blir för stora efter någon månad.

Dessuto, man kan inte veta på förhand om amning är något som kommer passa mig. Man kan få mjölkstockning eller andra otrevligheter som gör att det inte går. Plus, det är en enorm fördel om Mats och jag kan dela på matningen. Det skulle göra att det inte finns någon speciell, biologistisk grej som han inte kan göra, som undanhåller honom från att vara lika nära vårt barn som jag kommer vara.

3 thoughts on “BH-problemet

 1. Tomas Kronvall skriver:

  Det sägs att killar också kan träna upp amning. Visserligen saknas den där hormonrushen som normalt sett sparkar igång mjölkproduktionen, och körtlarna är väl rimligen något blygsammare i omfång, samt att bröstvårtan kanske är lite svårare för Neelix att få grepp om, men det är bara svårigheter att övervinna. Enligt diverse anekdotiska källor leder regelbundet sugande till mjölkproduktion.

  • EmmaLi skriver:

   Visst, jag har tyvärr också bara hört om det med rent anekdotisk bevisföring. Skulle följa med intresse om det fanns verkliga studier, eller faktiska personer som lyckats!

 2. Aijlien skriver:

  Det finns speciella stretchiga amningsbhs som passar alla kupstrl kostar 150kr. Superbra även om amningen ej skulle fungera å inte så dyrt.
  Triumph i Malmö har bäst underkläder, där finns t.o.m. min kupstrl. yay. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s