Vi är inte gjorda för att vara gravida

Det är en ganska märklig sak att vara gravid. Just vår fortplantning är kanske det ultimata beviset för evolutionsteorin, alltså att utvecklingen sker av en slump och saker i våra kroppar ändras tills de fungerar någorlunda, men inte perfekt. För varför skulle en Gud, en designer, skapa ett system som går ut på att gravida ska vara illamående, få ryggvärk och vara kissnödiga hela tiden. Dessa är några av de symptom jag fått hittills, och man måste säga att jag kommit lindrigt undan.

Visst är det inte kul att tvingas äta konstant för att (kanske) undvika att spy, men det är ändå inget farligt. Värre är att sannolikheten att dö av graviditet är stor. Faktum är att det är den vanligaste dödsorsaken för de flesta kvinnor i fertil ålder: havandeskapsförgiftning, osäkra aborter, ohygieniska eller utdragna förlossningar. Allt detta är ”naturliga” delar av graviditet. Med tanke på att det är så oerhört vanligt är det uppenbart att vi inte är gjorda för det här.

Likväl är det oerhört spännande. Jag har ett livslångt projekt framför mig, som förhoppningsvis kommer bli väldigt bra 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s